U petak 4. rujna su održani prvi radni sastanci predmetnih stručnih radnih skupina koje će raditi na Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Dvjestotinjak izabranih stručnjaka uz već prije uključene savjetnike, administratore i druge imali su prilike čuti pozdravne i uvodne riječi predstavnika MZOS, AZOO, CARNeta i druge. Iz uvodne riječi voditelja reforme Borisa Jokića izdvojio bi jednu vrlo važnu i znakovitu misao o reformi: “Iskreni pokušaj za opće dobro.

Sudionicima su predstavljeni općeniti okviri posla koji nas čeka u sljedećim mjesecima, te upute na koji ćemo način surađivati uživo i online. U drugom dijelu sastanka radili smo u izoliranim stručnim radnim skupinama po predmetima. Nakon upoznavanja i specifičnih uputa odmah su podijeljene prve zadaće koje se moraju realizirati u sljedeća dva tjedna. Na cijeloj reformi radi 446 stručnjaka podijeljenih u 53 radne skupine.

Očekuje nas velik, sveobuhvatan i naporan posao, ali sam uvjeren da je okupljena ekipa spremna dati svoj maksimum. Detaljnije nažalost ne mogu pisati, a cjelokupna stručna javnost će prvu verziju dobiti na uvid krajem siječnja sljedeće godine. Pružena nam je prilika učiniti veliki zaokret u hrvatskom obrazovnom sustavu i vjerujemo da ćemo učiniti značajan pomak na bolje!