– Antifašizam u Hrvatskoj postaje tema koja se sve više marginalizira i potiskuje, a mi se kao nastavnici povijesti često pitamo smijemo li već u učionicama zauzeti antifašističku stranu kada govorimo o Drugom svjetskom ratu. Ideju o kvizu pokrenuli smo ovog mjeseca pa nije bilo vremena tražiti preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – kazao nam je profesor Miljenko Hajdarović, predsjednik Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava koja organizira kviz zajedno sa Savezom antifašističkih  boraca i antifašista Republike Hrvatske.

O organizaciji kviza Hajdarović je obavijestio Lorandu Miletić, višu savjetnicu za povijest pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, dok se za promociju koristi društvenim mrežama (LINK) i e-mailom prema kolegama nastavnicima.

U  online  kvizu  mogu  sudjelovati učenici svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, a prijave će biti otvorene do kraja 30. travnja 2015. godine na OVOJ adresi. Kviz će se održati 4. svibnja 2015. godine na CARNetovom portalu za učenje Loomen. Učenici koji pristupe kvizu će imati 45 minuta vremena za rješavanje 30 zadataka.

Cijeli članak je dostupan na ovom linku: https://www.sibenik.in/?novosti=sibenik&title=antifasisticki-kviz-bez-ucenika-iz-sibenika-nastavnici-povijesti-ne-znaju-smiju-li-u-ucionicama-zauzeti-antifasisticku-stranu&id=39872&fb_comment_id=943996092317838_944070695643711