Facebook stranica koja je u tek nekoliko dana prikupila 32 tisuće fanova ugašena je nakon prijave nastavnika Miljenka Hajdarovića policiji. ‘Uživo iz srednjih škola’ za vrijeme postojanja objavila je preko stotinu fotografija koje prikazuju delinkventno, nepristojno i bahato ponašanje srednjoškolaca diljem Hrvatske. Ipak, već danas je niknula nova i brzinom munje sakuplja nove/stare fanove.

Umjesto da internet koriste za zabavu (legalnu i moralnu), dio hrvatskih učenika srednjih škola koristi se njime kako bi izvrgavali ruglu svoje škole, profesore, ali i same sebe. Naime, prije nekoliko dana netko se od domišljatih srednjoškolaca dosjetio ideje da stvori Facebook stranicu ‘Uživo iz srednjih škola’, kako bi na njoj objavljivao razne duhovite fotografije. Kako su pisali administratori iste, cilj je bio humor i zabava, no ispalo je sve samo ne smiješno.

Fotografije koje prikazuju delinkventno ponašanje i izrugivanje profesorima

Srednjoškolci su postojanje ovakve jedne platforme iskoristili kako bi objavljivali kojekakve fotografije koje prikazuju nepristojno, neprimjereno, a u nekim slučajevima i delinkventno ponašanje. Našlo se tu svega – od omalovažavanja i ismijavanja profesora iza njihovih leđa, do paljenja limenki, pušenja pod satom, uništavanja školskog inventara i koječega.

– Kao prosvjetni radnik osjećao sam moralnu i profesionalnu obavezu da reagiram, napisao je na svojem blogu profesor Miljenko Hajdarović,

nastavnik koji je stranicu prijavio na Red button Ministarstva unutarnjih poslova.

Smatram da moja funkcija edukatora ne prestaje kada izađem iz škole u kojoj radim. Ukoliko svoje učenike edukacijom o ljudskim pravima učim da moraju reagirati kada vide nešto loše onda i ja moram reagirati, rekao nam je nastavnik.

Ona je uskoro uklonjena s društvene mreže, no nije poznato je li to učinila policija ili su stranicu obrisali administratori, kao što je to bio slučaj sa stranicom ‘Najzgodnije cure zagrebačkih škola‘.

Izvor: https://srednja.hr/novosti/hrvatska/uzivo-iz-srednjih-skola-profesor-prijavio-policiji-stranica-uskoro-ugasena-no-vec-danas-postoji-nova/