Bivša predsjednica Školskog odbora Jelena Fuss je 3. siječnja 2010. na ovom blogu komentirala:

“Školski odbor je u veljači 2008. godine donio odluku o kupnji uređaja protiv energetskog zračenja. Ravnatelj samostalno kupuje do 20 000 kuna, a do 50 000 kuna uz odluku Školskog odbora. Odluku ne donosi predsjednik, već Školski odbor od 7 članova, pa je i tu odluku donio u najboljoj namjeri. Ravnateljica škole je godinama uspješno vodila školu uz zalaganje svih djelatnika, ona je zakonski i materijalno odgovorna za svaku kupnju.”

Posebno mi je zanimljiv drugi dio posljednje rečenice, pa sam ga podebljao.

Danas u listu “Međimurje” na stranici 7 u članku pod naslovom “Zatražena smjena ravnateljice Zvezdane Treske” čitam izjavu bivšeg člana Školskog odbora koji je navodno odlučivao o kupnji Atlanti. Siniša Golub kaže:

“Odgovorno tvrdim, a zajedno sa mnom u odboru je tada bio i Juraj Gregor, da Školski odbor nikada nije raspravljao o biogeneratorima niti je o njima donosio bilo kakvu odluku.”

Zanima me kada će se po ovom pitanju javno oglasiti preostalih šest članova tadašnjeg Školskog odbora. Nadam se na vrijeme!

Napomenut ću još zašto izražavam sumnju u to da li je Školski odbor ikada odlučivao o Atlantama. Najmanje pet od devet članova Školskog odbora može potvrditi da je jedna sjednica navodno održana u lipnju 2009. godine potpuno izmišljena kao i odluke koje smo tamo navodno donijeli. Naša imena uredno stoje u zapisniku i potvrđuju navodno donošenje odluka. Ako nas petero nije bilo prisutno onda nije niti postojao potreban kvorum. To sam falsificiranje zapisnika i odluka prijavio Uredu državne uprave u Međimurskoj županiji u rujnu 2009. godine i do danas još nisam primio odgovor! Zato sam isti prigovor jučer istaknuo i Kriminalističkoj policiji, pa neka i oni provjere moje navode. Možda mi se ti članovi Školskog odbora mogu imenom i prezimenom javiti u komentaru da potvrde moj navod?!?

NADOPUNA (19.1.2010. 15:46): U današnjoj emisiji na Radio Čakovcu odvjetnik Gredelj je govorio u ime gospođe Treske i istaknuo je zašto nitko ne ispituje odgovornost Školskog odbora koji je sudjelovao u kupnji Atlanti preko 50.000 kuna?!?

NADOPUNA (20.1.2010. 0:43): Nakon javnog istupa u kojem četiri (od sedam) bivših članova Školskog odbora tvrde da nikada nisu odlučivali o Atlantama postalo je izvjesno da je moje pitanje iz naslova itekako imalo smisla.