Ravnateljica OŠ Petar Zrinski Zvezdana Treska na radiestezijsko mjerenje i postavljanje 12 biogeneratora u školi potrošila je gotovo 100.000 kuna.

Saša Horvat, predstavnik roditelja u školskom odboru OŠ Petar Zrinski u Šenkovcu, zatražit će smjenu ravnateljice Zvezdane Treske, koja je na radiestezijsko mjerenje i postavljanje 12 biogeneratora u školi potrošila gotovo 100.000 kuna. Dogovoreno je to na masovnom sastanku roditelja koji je trebao biti održan u prostorijama škole, no ulaz su čuvali zaštitari. Ravnateljica je skup proglasila nezakonitim, pa se dvjestotinjak roditelja u utorak navečer okupilo u obližnjem restoranu.

Skupina roditelja pokrenula je prije tjedan dana potpisivanje peticije „Ne želimo Atlante u školi“, no sad traže i smjenu ravnateljice koja je posredstvom odvjetnika Vladimira Gredelja iz Bjelovara novinarima obrazložila kako je došlo do postavljanja biogeneratora.

– Ideja se rodila se nakon što sam se upoznala s radom prof. Darka Maltara, dipl.ing. pod nazivom: „Omogućimo djeci zdrave uvjete školovanja – problem patogenih neionizirajućih energija u školama“, koji je izložio na 5. Hrvatskom kongresu o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine, s međunarodnim sudjelovanjem. Mjerenjem u našoj školi utvrđena su vrlo opasna zračenja, pa sam zabrinuta za zdravlje naše djece, problem izložila pred školski odbor te smo sukladno financijskim mogućnostima škole kroz tri godine uspjeli nabaviti spornu opremu. Želim vjerovati da ću nakon što se smire strasti, dobiti potporu roditelja da zaštitimo i djecu u preostale dvije područne škole! – istaknula je ravnateljica, koja je spremna pozvati D. Maltara, ali i jednog od najpoznatijih iscjelitelja Zdenka Domančića da roditeljima održe besplatno predavanje.

Na članak o biogeneratorima reagirao je i sam D. Maltar, koji ističe da je njegova terapijska metoda, “medicinska radiestezija”, specijalistička primjena radiestezije.

– Ona je postignuće, dokazana znanost kroz višegodišnju praksu. Ona je zvono koje zvoni i objavljuje ljudima da život u mnoštvu zračenja koje proizvodi moderna civilizacija čovjeku može omogućiti da postane i ostane zdrav – ističe D. Maltar.

Biogenerator, tvrdi, ima brojne neposredne učinke u neutralizaciji štetnih geofizičkih i kozmičko-geomagnetskih neionizirajućih zračenja, a posredno djeluje i na energiziranje vode i hrane, jača imunitet, povećava spolnu moć…

– Povećanje grudi kod žena koje u svojim stambenim prostorima imaju ugrađen biogenerator Atlanta i utjecaj na odgovarajuće povećanje muških genitalija, samo su popratne pojave potpune neutralizacije patogenih zračenja. Dokaz su kako ta zračenja u stvari negativno djeluju na spolnost i muškaraca i žena, te kako se organizam žene može lijepo oblikovati na prirodan način, bez silikonskih uložaka. Zar sve žene ne žele biti lijepe, izgledati mlađe, imati lijepo oblikovane grudi, živjeti bez straha od tumora dojki, rađati zdravu i vitalnu djecu? – pita D. Maltar u opširnom reagiranju, u kojem, uz ostalo, govori i o djelovanju na neplodnost.

Ravnateljica ga je, otkriva, nazvala jer je četvero nastavnika oboljelo od raka, a ostali su se žalili na pojačani umor tijekom nastave.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa inspekcijskim je nalazom utvrdilo da je škola mjerenja i biogeneratore platila nešto manje od 100.000 kuna namijenjenim za materijalne troškove škole, a slučaj je potom prebačen na Međimursku županiju, koja je osnivač škole. Županija se još nije službeno očitovala jer još traje nadzor nad poslovanjem škole.

Slučaj je komentirao i potpredsjednik Vlade, Slobodan Uzelac – Radi se o nečem što je apsolutno neprihvatljivo u našem sustavu. Očekujem da župan i nadležne vlasti reagiraju u skladu sa zakonom i, rekao bih, zdravom pameti – kazao. Zamjenik župana Matija Posavec najavio je da će županija odluku o tom slučaju donijeti najkasnije za deset dana.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/roditelji-u-senkovcu-traze-smjenu-ravnateljice-zbog-biogeneratora-78406 – www.vecernji.hr

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/roditelji-u-senkovcu-traze-smjenu-ravnateljice-zbog-biogeneratora-78406