Više od 400 građana okupilo se danas u Čakovcu na mirnom mimohodu gradskim ulicama u čast Dini Molnaru, policijskom službeniku koji je počinio samoubojstvo nakon što je prijavio svoje šefove za kršenje zakona.

Sudionici mimohoda pod nazivom “Navik on živi ki zgine pošteno”, među kojima su bili i Dinini roditelji, prošli su ulice od Sajmišta do sjedišta PU međimurske, gdje su zapalili bijele lampaše.

– Dino je bio čovjek iz naroda za narod. Hvala svim ljudima koji su se odazvali mimohodu da sa roditeljima podijele njihovu tugu. Dino je član svih obitelji za čiju pravdu se borio i nikad ga nećemo zaboraviti – riječi su govornice Maje Hajdarović koja se obratila prisutnima na mirnom prosvjedu ispred prijatelja Dine Molnara.

– Ova velika grupa ljudi koja se ovdje skupila želi da slogan policije „Sigurnost i povjerenje“ ne bude samo još nešto u što se hrvatski građani ne mogu pouzdati! Dino Molnar je obavljao svoj posao najbolje koliko mu je bilo dopušteno. Naša je zadaća da nam njegova tragična i prerana smrt bude poticaj da budemo još bolji u onome što svaki dan radimo. Njegova smrt ne smije pasti u zaborav i treba postati dio edukacije novih naraštaja hrvatskih policajaca o tome kako pošteno i časno obavljati policijsku službu! – rekao je Miljenko Hajdarovićokupljenima.

– Želimo da nas Policija sukladno čl. 9 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima putem sredstava javnog priopćavanja, informira o događajima i pojavama iz svoga djelokruga, koja su vezana uz prijave koje je pokrenuo pokojni policajac Dino Molnar, te o svim okolnostima njegove smrti! – poručio je organizator prosvjeda Hajdarović.

Pozvali i saborske zastupnike da upute apel na ministra policije: – Saborski zastupnici koje su Međimurci izabrali moraju poslušati naš glas i što prije pitati ministra unutarnjih poslova što se sve poduzima kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj! Zbog očitih kršenja ljudskih prava Dine Molnara želimo da se o ovom slučaju oglase Hrvatski helsinški odbor, sindikat policije, Amnesty International, pučki pravobranitelj i druge relevantne institucije!

– Znamo da u Policijskoj upravi Međimurskoj ima časnih i vrijednih policajaca i nadamo se da će im smrt Dine Molnara dati dodatnu snagu i inspiraciju za poštivanje hrvatskih zakona i policijsku službu! Za policiju ne može i ne smije vrijediti narodna izreka „u svakom žitu ima kukolja“! – poručio je Miljenko Hajdarović ispred organizatora mimohoda iz Facebook grupe “Dino – heroj u borbi protiv kriminala i korupcije”.

Mimohod je prošao kao što je bilo i planirano – mirno, dostojanstveno i bez izgreda.

Izvor: https://emedjimurje.rtl.hr/vijesti/crna-kronika/3126863/odrzan-komemorativni-mimohod-za-policajca-molnara/