Profesor povijesti u Srednjoj školi Čakovec Miljenko Hajdarović, poznat inače i kao osnivač i predsjednik Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava, za 3.A razred, kojem je razrednik, osmislio je projekt Zajednica. Njime nastoji učenike dodatno motivirati u razmišljanjima o odabiru smjera studija nakon srednje škole.

U nastojanju da na satu razrednog odjela predstavi zanimljive ljude različitih profesija. iz raznih segmenata društva, dosad su u 3.A gostovali saborska zastupnica Marija Lugarić. Ana Mikulić iz Volonterskog ureda Međimurje, profesor s Odsjeka za fiziku Sveučilišta u Splitu Dejan Vinković, Maja Jurišić iz Etične banke, a iz novinarskih redova ovih su dana gošće bile Anamarija Horvat Šantl iz Dopisništva HRT-a Čakovec – Varaždin i Aleksandra Ličanin iz naše redakcije.

Hajdarović kaže:

– Dolazak su nam potvrdili i Suzana Ritz iz Savjetovališta Luka Ritz, Bojan Glavašević, Aleksandar Štulhofer, Marina Kolar iz Zore, Siniša Golub, Maja Nenadović. suradnica Kuće Anne Frank Amsterdam. Vilim Matula, Marko Gregović iz Greenpeacea i drugi. Grupa Dubioza kolektiv također je prihvatila suradnju, ali tako da mi dođemo na njihov koncert, uz prethodno druženje. Pozvao nas je i predsjednik Republike Ivo Josipović. Učenici lijepo reagiraju, sve su im impresije pozitivne, gosti inspirativni. Nadam se da će za mojih trideset i dvoje učenika ovo iskustvo biti korisno za daljnji razvoj i nadgradnju u odgojnom smislu, kaže Miljenko Hajdarović.

Aleksandra Ličanin

List Međimurje, br. 3109, str. 53, 25.11.2014.