Amerikanci su tijekom Korejskog rata imali poprilične probleme kada bi u zraku naletjeli na MiG-15. Na današnji dan 1953. godine dobili su iznenadni poklon. Sjevernokorejski pilot No Kum-sok je spustio svoj MiG-15 na pistu zračne baze Kimpo i parkirao između dva F-86 Sabre lovca. Izašao je iz zrakoplova, zaplakao i potrgao fotografiju Kim Il-Sunga.

Bio je to prvi prebjeg s funkcionalnim MiG-om i veliki dobitak za Amerikance. Kum-sok je dobio i 100 000$ nagrade koju su nudili u okviru operacije Moolah kojom su poticali prebjege. Kum-sok to nije ni znao prije svog prebjega. Imao je i poveću dozu sreće prilikom prebjega. Radarski sustav u zoni kojom je stigao tog jutra nije radio radi održavanja. Da je bilo drugačije protuzračna obrana bi ga uočila i srušila. Pisti je slučajno prišao s krive strane i tako izbjegao lovce koji su bili u zraku s druge strane. Na samoj pisti je izbjegao F-86 koji se u isto vrijeme spuštao s prave strane.

No Kum-Sok

No Kum-sok je sljedeće godine emigrirao u SAD i promijenio ime u Kenneth H. Rowe. Kako je izbjegao kaznu sjevernokorejske vlasti u pogubile njegovog najboljeg prijatelja, također pilota, Kun Soo Sunga i još četvoricu iz eskadrile. Kupovna vrijednost tadašnjih 100 000$ nagrade danas iznosi više od 5,5 milijuna kuna.