Politika i gospodarstvo je među popularnijim izbornim predmetima na državnoj maturi, a ove je godine treća po izbornosti. Profesor Miljenko Hajdarović na sustav je Loomen postavio ispite za online vježbanje tog predmeta, a svaki se ispit temelji na prošlogodišnjim primjerima. Odličan je to način provjere trenutne razine znanja iz tog predmeta.

Još otprilike dva mjeseca i kreću ispiti državne mature, a među prvima je i Politika i gospodarstvo. Ovaj se ispit nalazi među popularnijima među maturantima, a ove godine zauzeo je treće mjesto s 6.598 prijava. Bili vi među onima koji su s pripremom tog ispita već krenuli, ili čekate zadnji čas valja provjeriti koja je vaša trenutna razina znanja PIG-a. A kako to najbolje učiniti, nego putem simulacije ispita državne mature.

Kako bi maturantima olakšao učenje, poznati čakovečki profesor povijesti i sociologije Miljenko Hajdarović postavio je na CARNetovom sustavu za udaljeno učenje Loomen ispite za online vježbanje za Državnu maturu iz Politike i gospodarstva. Ispitima se pristupa putem AAI@EduHr autentifikacija, a dostupni su na ovom linku. 

– Prijavom na tečaj u Loomenu možete otvoriti ispit. Grupirani su po školskim godinama. Tako ulaskom u ispit za školsku godinu 2015./2016. na raspolaganju imate 120 pitanja iz ljetnog i jesenskog roka. Svakim otvaranjem ispita generira se novi ispit pa u stvari imate simulaciju ispita Državne mature koji uvijek sadrži 60 pitanja (kao što je bilo na dosadašnjim rokovima). Po rješavanju i predaji ispita automatski vidite postotak riješenosti ispita. Ispiti sadržavaju zadatke alternativnog izbora, zadatke višestrukog izbora, zadatke dopunjavanja i zadatke kratkog odgovora. Posebno je izdvojen ispit ‘Probni ispit za državnu maturu iz PiG (pitanja iz svih godišta)’ koji povlači pitanja iz svih upisanih godišta, objašnjava profesor na svome blogu, na kojem ujedno i možete pratiti koji su sve ispiti dodani u sustavu Loomen. 

Okušajte se u pitanjima, provjerite svoje znanje i izađite spremni na državnu maturu.

Izvor: https://srednja.hr/matura/vijesti-matura/pristupite-prijasnjim-pitanjima-i-saznajte-koliko-ste-spremni-za-maturu-iz-pig-a/