U OŠ Petra Zrinskog u Šenkovcu pokraj Čakovca na zanimljiv su se način pokušali osigurati protiv ‘sotonističke energije’, a navodno su zaustavili i djelovanje uroka i ‘vampirizma’, neutralizirali sva ‘biološki štetna geofizička i svemirsko-magnetska zračenja’, koja bi mogla smetati učenicima na nastavi, a da stvar bude još bolja – poradili su i na rastu ženskih grudi te povećanju spolne moći.

Ravnateljica škole Zvezdana Treska danas nije našla vremena da komentira trošenje novca na kupnju biogeneratora i mjerenja. ‘Ne bježim od toga, ali danas stvarno nemam vremena. Ne mogu to ukratko obrazložiti, trebam sjesti i prikupiti podatke, a danas putujem u Zagreb, u Ministarstvo’, kratko je za Večernji.hr kazala Zvezdana Treska, pedagoginja po struci, koja tako nije htjela komentirati kupnju biogeneratora, ali istodobno ni ne opovrgava sve učestalije komentare da škola nema stalno zaposlenog pedagoga, jer si čuva radno mjesto za slučaj da je po isteku mandata ne izaberu ponovno za ravnateljicu.

Profesor povijesti Miljenko Hajdarović Odjelu za inspekcijske poslove Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Međimurskoj županiji kao osnivaču škole u ponedjeljak je prijavio sumnju u opravdanost trošenja novca.

‘Riječ je o sumnji da je ravnateljica kao voditelj škole u nekoliko navrata i u raznim iznosima poslovala s tvrtkom D & B te da je pritom neopravdano potrošila najmanje 69.000 kuna’, tvrdi Hajdarović i dodaje kako su djelatnici škole u protekle tri godine primijetili neobične okrugle predmete na podovima zbornice, u uredu ravnateljice i pojedinim učionicama.

Potkraj prosinca prošle godine ravnateljica je njega i dvojicu kolega usmeno zadužila da obave inventuru. Na popisu osnovnih sredstava za rad uočili su i šest stavaka pod nazivom ‘energoekološki aparati, ‘energoekološko mjerenje i aparati’ te ‘energoekološko mjerenje’, u ukupnom iznosu od 59.000 kuna.

Od kolega je čuo da je slično mjerenje obavljeno i u prosincu 2008. što bi značilo dodatni trošak od oko 10.000 kuna. Krenuo je u istraživanje i došao do podatka da je škola surađivala s tvrtkom izumitelja Darka Maltara iz Bjelovara, koji obavlja mjerenja i prodaje biogeneratore nazvane Atlanta.

Cijena im se kreće od 500 eura za osnovni model do 1.000 eura za onaj sa širim radijusom djelovanja, bez PDV-a, a mjerenje se naplaćuje od jednog do dva eura po četvornom metru. Biogeneratori se, kako navodi sam izumitelj Maltar, mogu ugraditi na mjesta zračenja negativne ‘G-energije’ kao što su grobovi, masovne grobnice, ‘kuće koje pamte’, mjesta crne magije, zatvori, a, eto, i škole, gdje jaku ‘G-energiju’, koju učenici donose u svojim aurama od kuće, pretvaraju u pozitivnu energiju.

Time se, tvrdi izumitelj, sprečava moguća agresivnost djece i poremećaji u ponašanju. Atlanta se u tom dijelu dokazano pokazala neučinkovitom, jer su zabilježeni slučajevi vršnjačkog nasilja u školi, u koju pojedini učenici dolaze s noževima i upuštaju se u tučnjave, a škola s više od 400 učenika nema pedagoga.

Hajdarović je o sumnjivim poslovima počeo pisati na svom blogu. U dopisu Ministarstvu traži da se utvrdi je li novac trošen za dobrobit škole.