Jutrošnje listanje društvenih mreža izbacilo je jednu zanimljivu objavu koja je u meni odmah probudila crv sumnje da možda nije istinita. Radi se u objavi u kojoj se na fotografiji vidi Arnold Schwarzenegger kako navodno spava u vreći ispred hotela koji mu je obećao da će kod njih uvijek imati sobu za njega. Uz to slijedi i kraći tekst o materijalizmu i vrijednostima.

Schwarzenegger mi je zanimljiv ne toliko kako glumac ili body builder koliko kao stranac koji je u SAD-u ostvario američki san. Kao sportaš stekao je slavu koja ga je dovela na filmsko platno, a dolaskom na filmsko platno stekao je novce koji su ga naposljetku doveli i do značajne političke funkcije (guverner Kalifornije od 2003. do 2011.).

Sportski uspjesi i slava doveli su do toga da mu je u gradu Columbus postavljen kip. Kip je 2012. godine postavljen uz dom veterana okruga Franklin, a 2014. preseljen je ispred konvencijskog centra u Columbusu.

Kip Arnold ispred konvencijskog centra

Navodna poruka koja se širi

Poruka koja se širi Facebookom:

Poznati glumac Arnold Schwarzenegger objavio je fotografiju kako spava na ulici ispod svoje brončane skulpture i tužno napisao: “- kako su se vremena promijenila.” Kad je Arnold bio guverner Kalifornije,bio je na otvaranju ovog hotela, presjekao crvenu vrpcu i osobno otvorio ovaj hotel.
Tada je hotelska uprava rekla Arnoldu: “- u bilo kojem trenutku možete doći i uzeti sobu rezerviranu za vas.” Kad je Arnold napustio mjesto guvernera i otišao u hotel, uprava mu je odbila pružiti smještaj, zahtijevajući plaćanje, budući da je za njihovim hotelom velika potražnja.

Donio je vreću za spavanje i spavao pored skulpture,
objašnjavajući da je želio ljudima prenijeti sljedeće: “Kad sam bio na važnom položaju, uvijek su me hvalili, kad sam izgubio ovaj položaj, zaboravili su na mene i nisu ispunili svoja obećanja. Ne vjerujte svojim položajima… ni količina novca, ni vaša snaga a ni vaša inteligencija, ništa ne traje vječno. “

Zato cijenite svoje najmilije, one koji su u blizini, dajte im vremena, obratite im pažnju. Odnosi s ljudima su prava vrijednost. Nikakva materijalna dobra i statusi neće ih zamijeniti. U potrazi za prosperitetom i slavom, možete propustiti nešto stvarno vrijedno …

objava na Facebooku (Vjekoslav Flegar)

Provjera točnosti

Schwarzenegger je tu fotografiju objavio na svojim društvenim profilima (Facebook i Instagram) 16. siječnja 2016. godine. Originalna objava samo je potpisana sa How times have changed (Kako se vremena mijenjaju).

How times have changed.

Schwarzenegger se voli zezati raznim objavama pa je tako objavio i ovu. Nije bilo nikakvog popratnog teksta niti je fotografija snimljena ispred nekog hotela. Na dan objave Schwarzenegger je boravio u Columbusu za potrebe snimanja filma 478 (Aftermath) i kao i obično spavao je u hotelu. Dakle, poruka koja se širi nema veze sa Schwarzeneggerom ili bilo kakvim hotelom.

Ako ti se istraživanje svidjelo klikni na link ili skeniraj kod i plati mi kavu.

Hvala.