Hajdarović zasigurno jeste zaslužio sve prietnje smrću koje je dobio, a zaslužuje i obistinjenje tih prietnji. Takvog čovjeka Hrvatska ne treba, neka ide u Izrael ako voli Židove i njihov novac. Nacionalna revolucija, koja nam sliedi za 10-15 godina, pomest će s hrvatske pozornice sve aktere širenja dezinformacija i diskreditiranja Hrvatske tiekom razdoblja od 1945. do osnutka nove NDH, a velika je vjerojatnost da će se i Hajdarović naći među tom gospodom koja će visiti na banderama po Hrvatskoj!

To je samo jedna od prijetnji smrću koju je unatrag mjesec dana dobio Miljenko Hajdarović, mladi učitelj povijesti u osnovnoj školi Šenkovec i urednik elektroničkog časopisa “ Hrvatski povijesni portal”. Hajdarovićevi prijatelji kažu da on dnevno dobiva dvije do tri prijetnje smrću, a neke od njih objavljene su i ispod teksta koji je pod naslovom “M. Hajdarov – židoljub, komunist, lažni povjesničar i izrod!” na internetu objavio izvjesni F. B. O prijetnjama je Hajdarović još prije dva tjedna obavijestio policiju, no ona do sada nije poduzela ništa. Dapače, F. B. je u međuvremenu i na Facebooku pokrenuo grupu “Hajdarović – lažni povjesničar i izrod”. Grupa je jučer okupljala 204 člana.

O muzeju u medijima

Izvjesni F. B. je i na Facebooku osnovao grupu – Kao građanin podnio sam kaznenu prijavu policiji. Što su poduzeli, ne znam. Kada ih god nazovem, kažu da rade na slučaju – rekao nam  je Hajdarević i istaknuo da je zabrinut za svoj život i živote svoje obitelji jer je od prijave prošlo više od 15 dana. Hajdarović osobno ne poznaje F. B. i nikada ga nije vidio, pa i o motivima prijetnji može samo nagađati.

U srpnju prošle godine bio sam član skupine od 24 nastavnika iz Hrvatske, profesora povijesti, etike i filozofije i vjeroučitelja, koji su se posjetili Izrael i upoznali se s poviješću Izraela i Židova, osobito s holokaustom. Tada sam došao na ideju da u školi osnujemo muzej holokausta koji je otvoren 27. siječnja, na Dan sjećanja na žrtve holokausta. To je jedini muzej takve vrste u Hrvatskoj, pa je o njemu bilo dosta riječi u medijima – rekao je Hajdarović koji sumnja da je upravo to bio povod za njegov javni linč. Naime, osim što je Hajdarovića, za sada bez ikakvih posljedica,  javno okvalificirao kao “komunista”, “veličatelja zločinca i diktatora Tita”, “širitelja komunističkog mita o Jasenovcu”, “židovskog plaćenika” te “osobu koja učenicima ispire mozak kojekakvim cionističkim mitovima”, dok s druge strane minorizira poglavnika Pavelića, F. B. je na internetu objavio Hajdarovićeve osobne podatke: njegovu fotografiju, kućnu adresu, broj mobitela i kućnog telefona.

Radi poticanja na ubojstvo kazna je od pet do 15 godina zatvora

Nakon toga je netko na internetu ostavio prijetnju sljedećeg sadržaja: “Šta mu je to stvarno adresa? Ako je doma, bit će Auschwitz i Dresden zajedno u 15 minuta. Da mi dijete ide kod takvog profesora, digao bih cijelu školu u zrak”.

Što policija i drugi odgovorni u državi kane poduzeti u ovom slučaju, ni mi jučer nismo uspjeli doznati, što je prilično neobično s obzirom na to da se zadnjih dana u javnosti iznimno mnogo raspravljalo o antisemitizmu. 

Medij kao i svaki drugi

  • Više nema nikakve dvojbe. Internet je medij kao i svaki drugi i sve prijetnje ostavljene na internetu trebaju se tako i tretirati – rekao je odvjetnik Veljko Miljević.
  • Prije svega se radi o poticanju na počinjenje teškog kaznenog djela, ubojstva, za što je zakonom predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora – rekao je Miljević te dodao da se tu radi i o djelu protiv sloboda i prava građanina i čovjeka, a prekršen je članak 201 KZ-a koji zabranjuje bilo kome da u javnost iznosi nečije osobne podatke.

Miljević smatra da bi uz F. B. policija trebala obraditi i sve one koji su se s njim udružili u počinjenje kaznenog djela te podnijeti prijave.

Napisala: Ivana Kalogjera Brkić

Izvor: https://www.jutarnji.hr/arhiva/%E2%80%98takav-covjek-nam-tu-ne-treba-neka-ide-u-izrael%E2%80%99/4008270/