Danas Hrvatski povijesni portal slavi svoj drugi rođendan! Prvi je članak objavljen 29. siječnja 2006. godine. Počelo je kao moj hobi jer sam želio svojim učenicima približiti i dodatno pojasniti neke teme koje u udžbenicima nisu dovoljno prezentirane. Što sam tada napisao možete pročitati na ovom linku . U ovom kratkom članku ću samo istaknuti neke najbitnije činjenice u vezi funkcioniranja portala i zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu portala.

Danas u 730-om danu postojanja na ovim je stranicama objavljeno preko 720 članaka (popis svih članaka ). Uz te kraće i duže priloge redovito su objavljivani i grafički prilozi kojih se skupilo oko 1.800 komada. Stranice portala je popunjavalo 33 suradnika i moram iskoristiti priliku da svima glasno kažem HVALA! Moram zahvaliti i Kruni Kovačiću, vlasniku internet trgovine ReplikArt , koji u posljednji desetak mjeseci osiguravaju osnovna financijska sredstva za rad portala. U osnovne troškove portala ulazi zakup web prostora i zakup količine transfera podataka (bandwidth). S povećanjem članaka raste količina podataka, a proporcionalno sa brojem članaka različite tematike raste i broj posjetitelja. 

Što se sponzora tiče moram zahvaliti izdavačkim kućama Meridijani , Alfa Srednja Europa što su donirali nekoliko svojih izdanja u nagradnim igrama za čitatelje.

Drago mi je što se javljaju novi suradnici koji svojim materijalima obogaćuju sadržaje portala i otvaraju nova područja povijesti o kojima pišu. Svaki novi suradnik donosi novu svježinu i mnogo pozitivne energije koja je potrebna za stalni rad na portalu. Još jednom HVALA svim suradnicima!

Za kraj samo da još istaknem podnaslov iz današnjeg izdanja lokalnog tjednika “Međimurje ” u kojem se predstavlja Hrvatski povijesni portal: Povijest nije samo za čudne i nedruštvene tipove.